Eric Hoetjes is een 23-jarige student aan de Inholland Hogeschool. Binnen Clockwork neemt hij de taak van Communicatiemanager op zich. Dit wil zeggen dat hij alle communicatie binnen en buiten de organisatie beheert en in goede banen leidt.

Eric is al zijn hele leven bezig met muziek, variërend van het luisteren ernaar, het maken ervan of het schrijven erover. Eric heeft het allemaal al gedaan en is onderhand een redelijk bekend gezicht aan het worden binnen de Haagse muziekwereld.

Als muzikant heeft Eric een tijdje in de band Blue J gespeeld waarmee hij verschillende optredens door heel Den Haag heeft gedaan. Van het hoofdpodium op Kaderock tot Life I Live en het One Festival op de Grote Markt. Tegenwoordig is Eric bezig met een nog uit te brengen project.

Dankzij contacten die hij maakte toen hij in de band speelde is Eric bekend geraakt met het medium 3voor12 Den Haag, een lokale afdeling van het onder de VPRO vallende muziekjournaille 3voor12. Hiervoor begon Eric in 2016 te schrijven als redacteur/journalist. Dit ging hem zo goed af dat hij binnen korte tijd gevraagd werd voor het, inmiddels gestopte, radioprogramma ‘Stork On Air’ op Den Haag FM. Ook is Eric in een jaar gepromoveerd tot redactiechef binnen 3voor12 Den Haag, een functie die hem net onder de hoofdredacteur plaatst. Hierbij houdt hij zich, naast de standaard taken van recenseren, interviewen en nieuws vergaren, ook bezig met wat organisatorische aspecten binnen de redactie en is hij verantwoordelijk voor de begeleiding van enkele nieuwe redacteuren.

Door zijn journalistieke achtergrond en kennis van de muziekscene is Eric een waardevolle toevoeging aan Clockwork. Ook is hij uitermate nauwkeurig en is hij in staat teksten te redigeren en te schrijven. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de communicatie, dit omdat hij een capabele netwerker is en zijn contacten koestert en zo goed mogelijk probeert te onderhouden.

 

Eric is een waardevolle toevoeging aan het artiestenmanagementteam van Clockwork.